Ryu is een Rode Shiba reu, geboren in Japan op 28 oktober 2005.


"Kazakoshi no Ryuu go Yokohama Atsumi"
Ryu zijn kinderen: 
MiraiYoshi en  Riku 

Hoe dit verhaal is begonnen?

Ik heb met Ryu's fokker contact genomen omdat mijn interesse uitging naar een specifieke bloedlijn. Jammer genoeg werd uit deze lijn enkel een black & tan nestje verwacht. Omdat mijn voorkeur op dat ogenblik naar rood ging, zag ik met spijt van deze optie af en hield contact met Nobi over andere combinaties. Ik kreeg in de komende periode bij iedere toegezonde foto geen "klik", hoe leuk de pupjes ook waren en wachte rustig verder af. Op een dag kreeg ik te horen dat het nestje van de bloedlijn waar ik in de eerste instantie naar had geinformeerd geboren was. Drie rode pupjes, stel je voor! het waren 2 teefjes en 1 reutje.

Na contact met Nobi kwam van mijn kant natuurlijk de vraag om een foto op te sturen..........

Deze foto gaf echt een WAW gevoel, wat een geweldige pupjes!! Het reutje had mijn voorkeur, was gelukkig vrij en met onderling akkoord werd deze reu voor mij gereserveerd, In de komende weken keken we hoe dit reutje en zijn zusjes evolueerde om de finale keuze te maken of hij al dan niet zou overkomen.

Ryu ging van innieminnie kleine superschattige pup, naar een stevig op zijn poten staande jonge schavuit, en mijn bewondering voor hem en zijn zusjes bleef groeien.

Uiteindelijk is Ryu op 21-01-2006 te Schiphol/Nederland geland na een hele lange vlucht die hij dapper en met glans doorstaan heeft.

Tot de dag van vandaag ben ik erg trots op deze speciale, uitzonderlijk vriendelijke kerel en zou hem voor geen goud van de wereld kunnen missen.

Geen woorden kunnen mijn dankbaarheid omschrijven naar Nobi toe, voor het vertrouwen geschonken, om deze prachtshiba een goede & liefhebbende thuis te laten hebben in ons Belgenlandje.

Tevens zou ik Geert-Jan en Bas van de Shiba kennel "Jaklho" uit Nederland hartelijk willen bedanken voor alle goede zorgen, raad en steun bij deze spannende onderneming. Dankzij hun is de grote dag erg vlot en gezellig verlopen en hebben we Ryu snel in onze armen, en harten kunnen sluiten.